Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elindult a COSPLAY TV!

2012.05.19

A Cosplay.hu csapata még amatőr cipőben járó, de igen ötletes kezdeményezésbe fogott. Az idei tavaszi Mondoconon forgattak eddig három rövid riportos, interjús válogatást, amit az általuk indított Cosplay TV YouTube csatornáján lehet elérni. A legutóbbi összeállításukat 2012. május 1-jén tették közzé az interneten.

A CosplayTV csapatának leírása munkásságukról

pic-2.jpg Egy új projektről lebbentjük fel a fátylat:   bemutatkozik a CosplayTV! Már pár éve felmerült bennünk, hogy kamerával kellene megörökítenünk az utókornak a magyar cosplayesek és conszervezők életét, de most jutottunk el oda, hogy eldöntöttük, belevágunk. Összedobtuk a technikát, hosszas tervezés és ötletelés után pedig elkezdődtek a munkálatok, felvételek. Aki volt a márciusi Farsangi bulinkon már láthatta, hogy kamerákkal mászkáltunk, próbálgattuk az interjúkat, ismerkedtünk a dokufilmesek életével, de persze még kicsit kezdők vagyunk, ezért nézzétek el nekünk ha még nem igazi profi minőségű a munkánk, de igyekezni fogunk! A tervek szerint havonta 2-3 epizóddal jelentkeznénk, 5-15 perces terjedelemben. Miről is fog szólni ez az egész? Nos, igyekszünk bemutatni a conszervezés mindennapjait, bepillantva a kulisszák mögé, bemutatjuk hogyan is épülnek fel a rendezvények, interjúkat készítünk conos szervezőkkel és az ismertebb vagy éppen újonc cosplayesekkel, ellátogatunk fotózásokra és persze a jelmezkészítéshez is adunk majd ötleteket. Reméljük tetszeni fog nektek, természetesen örömmel fogadunk minden ötletet, segítséget, felajánlást vagy kritikát (de csak az építő jellegűt)!

A következő részekben bemutatjuk a Mondoconon látható technikákat, a nyitás előtti pillanatokat és elkapjuk a szervezőket, a zsűrit és a zsűrizésre váró cosplayeseket is egy rövid interjúra. Tartsatok velünk, mert hamarosan újra jelentkezünk!